Kuluvan vuoden SLM 100 -juhlavuoden merkittäviin ohjelmanumeroihin kuuluvat seminaarit. Niistä viimeinen eli Energiamurros – Sähköenergia vihreiden elinolosuhteiden mahdollistajana järjestettiin tiistaina 14. marraskuuta Paimion kaupungintalon Paimiosalissa. Seminaariin osallistui 107 kuulijaa, joista suuri osa edusti tulevaisuuden sähköalan ammattilaisia. Salon seudun koulutuskuntayhtymän ja Raision seudun koulutuskuntayhtymä sähkö- ja automaatioalan opiskelijoita opettajineen oli saapunut runsain mitoin seuraamaan asiantuntijajoukon puheenvuoroja ja paneelikeskustelua.

Esillä olleet energiantuotantomuodot olivat ydinvoima, pienydinvoima, tuulivoima, aurinkovoima ja vetyvoima. Mukana oli myös kiertotalous, jota valotti Paimion kaupungin hankekoordinaattori Johanna Liipola. Seminaarin puheenjohtajan toimi Caverion Industrian toimitusjohtaja Elina Engman.

Paneelikeskusteluun osallistuivat puheenjohtaja Elina Engmannin (vas) johdolla Johanna Liipola, Veli-Pekka Nurmi, Annina Alasaari, Anni Mikkonen, Patrik Rautaheimo ja Antti Kosonen.

Kierrätettävyydestä todettiin paneelikeskustelussa, että kaikissa esitellyistä tuotantomuodoissa kierrätettävyys on korkealla tasolla. Pisimmälle se on viety ydinvoimassa, sillä jo rakennusvaiheessa on perustettu rahastot purkamista varten. Käytöstä poistetut ydinvoimalat puretaan ja laitoksen paikka maisemoidaan.

Lue tarkempi reportaasi seminaarista Sähköinsinöörit -verkkosivujen julkaisemasta artikkelista.

Seminaarin osallistuneilla oli seminaarin jälkeen mahdollisuus tutustua myös Paimion Sähkömuseon näyttelytarjontaan