Museossa tapahtuu

Vuoden 2016 teemanäyttely on Sähköä postikorteissa

Tulevan kesän teemanäyttelyssä tuodaan esiin sitä, miten sähköä ja siihen liittyviä ilmiöitä on tuotu esiin postikorteissa. Yksityishenkilön postikorttikokoelmaan perustuvassa näyttelyssä on esillä niin kotimaisia kuin ulkomailta saatuja/ostettuja postikortteja. Teemanäyttely avataan kesäkuun alussa 2016.

Kesän 2014 teemanäyttely oli Sähkö virtaa – vesivoima Varsinais-Suomessa

Ylimpään kerrokseen avattiin maanantaina 2.6. kesän 2014 teemanäyttely Sähkö virtaa – vesivoima Varsinais-Suomessa. Yhteistyössä Mynämäen kunnan kulttuuritoimen kanssa tuotettu kiertonäyttely sisältää kangastulosteille toteutetun tietopaketin varsinaissuomalaisten vesivoimalaitoksien historiasta ja merkityksestä, sekä vesivoimalaitoskohtaisia esittelyjä alueen laitoksista. Esiteltävinä ovat Vuolteen voimalaitos Loimaan Alastarolta (Loimijoki), Korvensuun voimalaitos Mynämäeltä (Laajoki), Kosken voimalaitos Salon Perniöstä (Kiskonjoki) sekä Paimionjoen varrella olevat Juvan voimalaitos Tarvasjoelta sekä Juntolan ja Askalan voimalaitokset Paimiosta.

Näyttelyä on ollut toteuttamassa työryhmä Karoliina Vitikainen, Kari Ahtiainen, Viktoria Kulmala, Laura Lankinen ja Jouni Lehtiranta. Näyttelyn toteuttamista on tukenut Museovirasto.

Juva_konehalli_1964_pienennetty

Mainokset
%d bloggers like this: