Museopuoti ja Holvikahvila

Museopuoti

Sähkömuseon yhteydessä toimii Museopuoti, josta voi ostaa sekä museoon liittyviä tuotteita että paimiolaisten taiteilijoiden ja käsityöläisten tuotteita sekä kirjallisuutta. Kysytyimpiä tuotteita ovat Alvar Aallon ns. Paimio-tuolin mukaan suunniteltu hopeinen koru (lisätietoja korusuunnittelijan sivuilta http://www.ireenekoski.com) sekä Paimion muinaisjäännöslöydösten pohjalta valmistetut Paimio-korut.Rintakoru ja Aaltotuoli_pieni

Myytävänä on runsaasti postikortteja, t-paitoja sekä kirjallisuutta niin sähköaiheista kuin laaja-alaisesti Paimiosta.  Myytävänä on mm Paimion Perinneyhdistyksen Paimio postikorteissa -kirja. Lisäksi puodista löytyy myös monenlaisia paikallisten kädentaitajien töitä.

Varsinais-Suomen museoiden yhteinen Museomuisti-muistipeli, johon on kerätty kuvapareja varsinaissuomalaisten museoiden kokoelmista, on saatavilla. Sähkömuseosta muistipelissä on mukana sähköeristimiä, jotka aikoinaan olivat lasten suosimia kivityskohteita!

Museopuoti_kirjat ja paidat_pieniUusimpia tuotteita puodissa ovat Johanna Lehto-Vahteran toimittama kirja Hermolepuutusta (25€) , joka sisältää August Pyölniitun ajatuksia sekä Maarit Verrosen kirja Puutornimuuntamot – tarinoita sähkönsiirrosta (38€). Puodista löytyvät myös seuraavat Alvar Aallon suunnittelemasta Paimion parantolasta kertovat teokset Alvar Aallon arkkitehtuuria: Paimion parantola (8€), Alvar Aalto Architect: Paimio Sanatorium (49€) ja Marianna Heikinheimon tohtorinväitöskirja Architecture and Technology: Alvar Aalto’s Paimio Sanatorium (50€). Aalto-teeman mukaisesti saatavilla on myös juliste aiheenaan Paimio-tuoli (6€), kirjanmerkkeja Aallon valaisimista (1€) sekä erilaisia postikortteja kuvituksenaan Paimion parantola (1€). Erikoisuutena puodissa on parantola-aiheinen postimerkki (2€), jota on saatavilla vain Paimiossa!

Kirjallisuushinnasto 300818

 

Museopuoti on avoinna museon aukioloaikoina sekä sopimuksen mukaan (matkailuneuvoja: p. 050 586 7733 tai touristinfo (at) paimio.fi).

Holvikahvila

Holvikahvila
Holvikahvilassa on 24 asiakaspaikkaa

Museon tunnelmallinen holvikahvila palvelee kesän aukioloaikoina kaikkia asiakkaita. Tarjolla on mm. kahvia, teetä, mehua, kahvileipää, pientä suolaista purtavaa sekä jäätelöä.

Holvikahvilaa voi myös vuokrata yksityistilaisuuksiin (30 € / tilaisuus). Tiedustelut ja varaukset p. 050 586 7733 / touristinfo@paimio.fi.

Mainokset
%d bloggers like this: