Museopuoti ja Holvikahvila

Museopuoti

Rintakoru ja Aaltotuoli_pieni

Sähkömuseon yhteydessä toimii Museopuoti, josta voi ostaa sekä museoon liittyviä tuotteita että paimiolaisten taiteilijoiden ja käsityöläisten tuotteita sekä kirjallisuutta. Vaikka museon näyttelytilat ovat talviaikaan suljettuna, voi henkilökuntaan aina ottaa yhteyttä museopuotiin tutustumista ja ostosreissua varten (sähköposti touristinfo@paimio.fi).


Museopuodin kysytyimpiä tuotteita ovat Alvar Aallon ns. Paimio-tuolin mukaan suunniteltu hopeinen koru (lisätietoja korusuunnittelijan sivuilta http://www.ireenekoski.com) sekä Paimion muinaisjäännöslöydösten pohjalta valmistetut Paimio-korut. Kevään 2019 aikana myyntiin tuli myös Paimio-Seuran tuottaman Hopearaita-korusarjan koruja.

Myytävänä on runsaasti postikortteja, t-paitoja sekä kirjallisuutta niin sähköaiheista kuin laaja-alaisesti Paimiosta.  Myytävänä on mm Paimion Perinneyhdistyksen Paimio postikorteissa -kirja sekä kesäkuusta 2021 alkaen samaan sarjaan kuuluva Koulumuistoja -kirja. Lisäksi puodista löytyy myös monenlaisia paikallisten kädentaitajien töitä. Lokakuussa 2020 myyntiin tuli paimiolaisen Mari Lindqvistin esikoisromaani Virta

Mari Lindqvist:in Virta on episodiromaani entisistä nuorista

Varsinais-Suomen museoiden yhteinen Museomuisti-muistipelit, joihin on kerätty kuvapareja varsinaissuomalaisten museoiden kokoelmista, on saatavilla museopuodista. Sähkömuseosta vanhemmassa muistipelissä (vuodelta 2005, hinta 8€) on mukana sähköeristimiä, jotka aikoinaan olivat lasten suosimia kivityskohteita! Vuonna 2020 ilmestyneessä keittiöaiheisessa muistipelissä (hinta 12€) Sähkömuseon kuva-aihe esittelee sähkökäyttöistä kahvipannua.

Keittiöaiheinen Museomuistipeli
Museopuoti_kirjat ja paidat_pieni

Uusimpia tuotteita puodissa ovat edellä mainitun muistipelin lisäksi Johanna Lehto-Vahteran toimittama kirja Hermolepuutusta (12€) , joka sisältää August Pyölniitun ajatuksia sekä Maarit Verrosen kirja Puutornimuuntamot – tarinoita sähkönsiirrosta (38€).

Puodista löytyvät myös seuraavat Alvar Aallon suunnittelemasta Paimion parantolasta kertovat teokset Alvar Aallon arkkitehtuuria: Paimion parantola (8€), Alvar Aalto Architect: Paimio Sanatorium (49€) ja Marianna Heikinheimon tohtorinväitöskirja Architecture and Technology: Alvar Aalto’s Paimio Sanatorium (50€). Aalto-teeman mukaisesti saatavilla on myös juliste aiheenaan Paimio-tuoli (6€), kirjanmerkkejä Aallon valaisimista (1€) sekä erilaisia postikortteja kuvituksenaan Paimion parantola (1€). Erikoisuutena puodissa on parantola-aiheinen postimerkki (2€), jota on saatavilla vain Paimiossa!

Museopuoti on avoinna museon aukioloaikoina sekä sopimuksen mukaan (matkailuneuvoja: p. 050 586 7733 tai touristinfo (at) paimio.fi).

Holvikahvila

Holvikahvila
Holvikahvilassa on 24 asiakaspaikkaa

Museon tunnelmallista Holvikahvilaa voi vuokrata yksityistilaisuuksiin (30 € / tilaisuus). Tiedustelut ja varaukset p. 050 586 7733 / touristinfo@paimio.fi.

HUOM: Holvikahvila ei toimi enää julkisena kahvilana.

%d bloggaajaa tykkää tästä: