Paimion Sähkömuseosäätiö
Ajatus sähkömuseon perustamisesta Paimioon on kytenyt jo vuosikymmenien ajan. Sähkölähteenmäki Oy:n toimitusjohtaja Jukka Lähteenmäki pyysi sähkömiehiään säästämään vanhoja ja erikoisia laitteita jo 1960-luvulla mahdollinen museo mielessään. Vuonna 1992 Lounais-Suomen Sähkö Oy, Sähkölähteenmäki Oy, Paimion kunta ja Paimio-Seura perustivat Sähkömuseosäätiön, jonka tehtävä on sähkömuseon perustaminen ja ylläpitäminen sekä sähkön historian taltiointi ja tunnetuksi tekeminen.
Sähkömuseosäätiön toimintaa koskevista päätöksistä vastaa hallitus, joka koostuu perustajayhteisöjen jäsenistä. Vuodesta 2007 lähtien myös Sähkömuseoveljillä ja -sisarilla on ollut edustajansa hallituksessa. Lähinnä perustajayhteisöjen entisistä työntekijöistä koostuva talkooryhmä on alusta alkaen tuonut tärkeän panoksensa säätiön toimintaan mm. luetteloimalla esineistöä ja opastamalla museon näyttelyissä. Museon harjoittamaa työtä sähköperinteen keräämiseksi, tallentamiseksi ja esittämiseksi ovat lisäksi tukeneet lukuisat yritykset.
Säätiön ensimmäisinä vuosina vaikeimpia kysymyksiä oli sopivien museotilojen löytäminen. Museota suunniteltiin mm. Paimion vanhalle rautatieasemalle ja Askalan voimalaitokselle. Lopulta Lähteenmäen suku tarjoutui remontoimaan Paimion keskustassa Vistantien varrella omistamansa makasiinirakennuksen ja vuokraamaan sen museon käyttöön. Sähkömuseon avajaisia vietettiin 14.6.1995, jolloin Iivari Lähteenmäen syntymästä tuli kuluneeksi 95 vuotta.

Museokahvilan toimiminen sähkömuseon yhteydessä on kulkenut suunnitelmissa alusta saakka. Vuonna 1995 järjestettiin nimikilpailu, jonka seurauksena kahvilan nimeksi tuli Holvikahvila.
Sitä pyörittivät museon alkuaikoina Varsinais-Suomen Kansanopiston väki, mutta noin 15 viimeistä vuotta sen toiminnasta on vastannut museo itse. Museopuoti, jossa on myynnissä sähkömuseon omien tuotteiden lisäksi paimiolaisia tuotteita, avattiin varainhankintaa varten vuonna 1996. Museopuodin idean voidaan nähdä kuitenkin saaneen alkunsa jo aiemmin. Puodissa on myyty posti- ja joulukortteja, musiikkitallenteita, kirjallisuutta sekä paikallisten kädentaitajien tuotteita. Paimion matkailuneuvontapiste on toiminut museon yhteydessä vuodesta 1996 saakka.
Säätiö tällä hetkellä
Säätiön päättävänä elimenä toimii kuusihenkinen hallitus, jonka kokoonpano on seuraava (suluissa taustayhteisö jota henkilö edustaa):
Jukka Salmela, hallituksen puheenjohtaja (Sähkömuseoveljet ja -sisaret)
Miriikka Laakkonen (Fortum Oyj)
Jouni Lehtiranta, jäsen & toiminnanjohtaja (Paimion kaupunki)
Satu Tuominen, jäsen (Paimion kaupunki)
Tuomas Yrttiaho, jäsen (Fortum Oyj)
Jukka Mäkilä, jäsen (Paimio-Seura ry)
Hallituksen toimikausi kestää kolme vuotta.